Kan inte skicka MMS

 

Du står inför ett världsomfattande problem: du kan inte skicka MMS. Detta är kolossalt olyckligt, för du vill känna dig levande och up-to-date. Du vill kunna skicka dina bilder och dina ljudklipp hit och dit, och inte vara begränsad till SMS (Kan du inte skicka SMS heller? Det finns hjälp för sådant också!)

Flera av de som står inför denna svårighet har rentav lite dålig koll på vad MMS egentligen är för någonting, men om man lyckas komma ihåg vad förkortningen står för så är det ganska lätt att lista ut. Så, en gång för alla, det här står MMS för:

MMS =  Multimedia Messaging Service.

För att tillfredsställa även de extra okunniga så skriver jag också vad SMS står för:

SMS = Short Messaging Service.

MMS är således ett ”utökat SMS”, genom vilken man kan skicka inte bara text utan också media i form av bilder och ljudklipp. Så det är klart att man vill ha en fungerande MMS-funktion (även om de ofta kostar en mindre slant att skicka!)

Först bör vi kanske klara av att fastställa vad mobilen din klarar av. Man kan inte skicka MMS om funktionen inte stöds av telefonen. Dock så har det påträffats få sådana exemplar efter den yngre stenåldern.

I mångt och mycket bör samma intelligenta steg genomgås för att lösa MMS-problemet som för att lösa SMS-problemet i en tidigare artikel här på Jag kan inte. Först och främst – var ligger problemet?

Kan inte skicka MMS? Varför inte det då?

  1. Du kan inte skicka MMS för att visas ett felmeddelande varje gång du försöker.
  2. Du kan inte skicka MMS för att du blir lurad av din telefon. Den säger ”meddelandet skickades” men ingen får det!
  3. Du hittar inte ”skicka”-knappen för MMS-funktionen.

Låt oss med en gång utesluta alternativ tre, som löses bäst med hjälp av en lämplig tonåring eller hos en optiker. Låt oss istället fokusera på punkter 1 och 2, som kan orsakas av både samma problem och olika problem. Nedan har jag satt ihop ett antal passande mobila aktiviteter som du kan dra igång, och som möjligen kan lösa ditt problem. Oroa dig inte, de är alla väl underbyggda! Om ”underbyggda” i det här fallet betyder ”styrkta” eller ”motiverade”, eller om det helt enkelt är en listig sammansättning som innebär att lösningarna är ”under-byggda”, som i ”mindre bra” eller ”konstruerade men underpresterande” låter jag dock vara osagt.

Kan inte skicka MMS – har du provat något av följande?

  1. Kontakta tillverkaren. Jag vet inte varför jag skriver detta som en första punkt, eftersom det egentligen bara ska ses som en sista utväg. Troligtvis är det inget fel på mobilen. Om du, efter att ha registrerat apparaten för MMS helt problemfritt, ändå inte kan skicka dem, så kan det vara på sin plats att kontakta tillverkaren. Läs dock lite mer först!
  2. Ge mobilen en hand under tuffa tider. En liten stackars mobiltelefon har inte hur mycket prestanda som helst. Om många tjänster är igång samtidigt kan MMS-tjänsten mycket väl krångla. Prova att avsluta några tjänster, eller starta om telefonen. Starta sedan om telefonen igen, svär lite, och var lite arg, så ska du se att säkert fungerar om några timmar eller imorgon! Ibland måste man bara ha tålamod med den lille krabaten!
  3. Gör en specifik-Googling. Troligtvis är du inte den enda i världen med samma problem. En guide för hur man snabbast möjligt hittar hjälp via Google finns en bit ner på sidan här. Måhända finns en särskild bugg som kan fixas manuellt!
  4. Släng telefonen i väggen i vredesmod! Denna lösning kommer troligtvis inte att lösa MMS-problemet, men desto troligare kommer den ta bort problemet helt och hållet! Detta alternativ rekommenderas emellertid inte för de som vill fortsätta använda sin mobiltelefon.

Sammanfattande ord, samt lite nytt:

Viktigt för dig som förlorat greppet om omvärlden och känner dig ensam och ledsen i din MMS-avsaknad kan alltid tänka så här: alla kan inte skicka MMS. Många har inte ens någon mobiltelefon, eller mat, eller rent vatten …

Eller också så jobbar du för att lösa det med ovanstående tips och trix. Försök dock aldrig för mycket! Försök smart istället!

Artikel nedtecknad den 28 september 2011.

Relaterade okunnigheter: Skicka SMS | Ta emot SMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha