Kan inte välja inkomstförsäkring

 

Från A-kassan kan du max få ut ca 11 000 kr/månad efter skatt vilket är 80% av en månadslön på 18 700 kr före skatt. En inkomstförsäkring behöver du som tjänar över 18700 kr i månaden för att kunna få ut den lön du haft tidigare om du skulle förlora jobbet.

De flesta som arbetar är anslutna till ett fackförbund och får antingen inkomstförsäkringen automatiskt i medlemsskapet eller har möjlighet att teckna den förmånligt inom fackförbundet. För den som inte är ansluten till något fackförbund kan det vara svårt att välja inkomstförsäkring då det finns över 30 olika fackförbund som erbjuder inkomstförsäkringar.

Välj en inkomstförsäkring med lång ersättningstid

Det som särskiljer fackförbundens inkomstförsäkring är vilken maximal ersättning man erbjuder och hur lång tid du kan få ersättning. Har du en normal lön så slår du oftast inte i inkomstförsäkringarnas inkomsttak som vanligtvis ligger på ca 50000 kr i månaden. Däremot varierar antal ersättningsdagar stort och det kan vara stor skillnad på att få ersättning i 100 dagar jämfört med 300 dagar. Ett tips är därför att välja en inkomstförsäkring med så lång ersättningstid som möjligt. Har du däremot väldigt hög lön kan det vara bra att sikta på en inkomstförsäkring med så högt inkomsttak som möjligt.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha