Kan inte tjäna pengar

 

Pengar utgör ett ständigt problem i vår vardag genom att vara en bristvara. I slutändan handlar det mesta om pengar och personligt gagn. Vi ägnar bland annat betydligt mer tid åt att försöka tjäna pengar och oroa oss över hur vi ska göra det än att exempelvis älska våra nära och kära. Sedan kan man ju se på saken från en annorlunda synvinkel och säga att anledningen till att vi ägnar så mycket tid åt att tjäna pengar är att vi vill dryga ut antalet restaurangbesök, fester, och resor med våra nära och kära. Oavsett om man väljer ett romantiskt sätt att se på saken eller ej så vill vi alltid tjäna mer pengar. Du har nått den här artikeln för att du har problem med det. Du kan inte tjäna pengar. Åtminstone inte tillräckligt.

För att du ska komma till rätta med ditt problem – välj den punkt nedan som passar bäst in på dig!

Kan inte tjäna pengar? Varför då?

1. Du har inget jobb.

2. Du har ett jobb men får inte betalt.

3. Du har ett jobb men får inte betalt i pengar utan i brasved, pampersblöjor eller liknande.

4. Du har ett företag som bara har en massa utgifter och inga inkomster.

5. Du tjänar en del pengar, men inkomsterna är så skrattretande små så de inte kan räknas.

6. Du saknar helt drivkraft och ligger som en soptipp på soffan hela dagen och hoppas på bidrag från staten eller veckopeng från Pappa trots att du är 35.

Har du nu hittat förklaring till varför du inte kan tjäna pengar? Själv hör jag nog hemma vid punkt 5, men jobbar aktivt på att intala mig själv att jag inte behöver tjäna storkovan när jag ändå pluggar samtidigt. Varför skaffa ett ordentligt jobb med ordentlig inkomst när man kan leva på merkostnadslån från staten! Först när studieperioden är över är det värt att börja fundera över ens ekonomiska framtid och, sedermera, vilken självmordsmetod som är minst smärtsam.

Men nog om mig, välj nu den siffra du valde ovan här nedan, och ta del av just de tips du kan behöva för att bli en mindre okunnig pengatjänare!

Kan inte tjäna pengar? Prova det här!

1. Så du har inget jobb?! Varför då? Du kanske är av uppfattningen att det inte finns några jobb, men, som entreprenörerna säger, det finns alltid jobb! Och som det gamla ordspråket säger: ”Den som söker ett jobb kommer i slutändan att få ett jobb om den inte slutar söka jobb eller ramlar framför en spårvagn och blir till köttfärs”.

2. Till slut, när räkningarna tornar upp sig som disken i mitt kök just nu, så måste du försöka hitta ett jobb där du får betalt. Tänk på att arbetsgivare för det mesta kommer att se positivt på det ideella arbete du utfört. Alternativt så tänker dem att du är en blåpucko.

3. Försök sälja brasveden, pampersblöjorna, eller vad det nu är! Kanske kan du starta en webbutik? Använd resten av brasveden till att hålla dig levande i hemmet när de stängt av din el på grund av icke betalda räkningar.

4. Ha framtidstro! Jag är själv företagare och kämpade länge med att få fart på inkomsterna. Och kan man tro, här om månaden så såg jag för första gången ljuset i horisonten! Nu berodde visserligen detta på att jag stod längst ute på en pir i Brighton och blickade ut över den soliga Engelska kanalen, men faktum kvarstår att tålamod och hopp är ens viktigaste egenskaper som egenföretagare.

5. Du måste tänka på rätt sätt om dessa inkomster. När jag har haft en riktigt usel inkomstdag så brukar jag tänka att ”jag har ju i alla fall tjänat flera paket mjölk!” och inte ”det där täcker bara en sjättedel av gasräkningen!”. Att tänka att ens sysselsättning i alla fall genererar lite inkomst bidrar ofta till att öka lusten till att kämpa för att lyckas tjäna ännu mer. Det kan också bidra till en tidig död.

6. Det här kan bero på att du lider av någon sorts sjukdom. Tänk då på att du troligtvis kan tjäna en del pengar på att starta en omåttligt populär blogg om dina problem. Se på mig bara! Eller förresten, gör inte det. Det andra alternativet är att du helt enkelt är lat som en lönnfet lokomotivstins. Försök då hitta ett jobb där man kan vara lönnfet som en lat lokomotivstins och tjäna pengar ändå! Kanske lokomotivstins?

Hoppas nu att denna guide har varit till hjälp! Om du inte lyckas tjäna pengar ändå så får du förstås rapportera till JagKanInte att den här guiden är värdelös! Observera dock att jag tar en liten avgift för nyttjande av kontaktformuläret.

”Kan inte tjäna pengar” publicerades den 24 februari 2012.

Relaterade okunnigheter: Kyssas | Sjunga.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha