Kan inte ta emot SMS

 

Det är Jag kan inte:s uppdrag att tackla varenda form av okunnighet. Att sedan tacklingen faktiskt resulterar i att okunnigheten dundrar in i sargen med en smäll är dock förstås föga troligt. Mer sannolikt är att motkraften blir så pass betydlig att den stöter tillbaka tacklaren tjugo meter, men men, plikten framför allt! Den här texten vänder sig till dig med detta problem: du kan inte ta emot SMS. Rent kommunikationsmässigt upplever du att detta gör dig handikappad. I vanlig ordning inleder jag med en liten felsökning, som innefattar ett antal påståenden att ta ställning till. Vad av följande stämmer?

Kan inte ta emot SMS? På vilket sätt?

  1. Du kan inte ta emot SMS för att det inte dyker upp några SMS i din inkorg, även när vännerna låtit hälsa att de skickat meddelanden.
  2. Du kan inte ta emot SMS för att din inkorg är full och måste tömmas.
  3. Meddelandetjänsten vägrar öppna, så du kan varken skicka eller ta emot SMS.
  4. Du kan inte ta emot SMS för att du känner dig dålig och alldeles för trött för att öppna dem (här ligger problemet således inte i mobiltelefonen, utan i dig själv, i form av ett virus eller kanske en tumör).

Har du nu gått igenom påståenden 1-4 och har full koll på vilka som stämmer och vilka som inte gör det. Nu kommer det nämligen lite potentiella lösningar, eller åtminstone potentiella lösningar på problemet hur man hittar lösningar. Dessa kommer att med samma siffror motsvara påståendena ovan.

Kan inte ta emot SMS? Har du övervägt följande?

  1. Här kan det röra sig om ett tillverkningsfel. I så fall bör tillverkaren kontaktas ögonaböj. Troligare är dock att det rör sig om en tillfällig bugg orsakad av många simultana och osamarbetsvilliga processer. Denna kan rättas till med hjälp av en omstart av mobilen, eller, om krävs, en specifik-Googling. Se instruktioner HÄR. Därutöver ska möjligheten att dina ”vänner” ljuger för dig, och faktiskt inte alls har skickat några SMS, inte uteslutas. Du bör således fundera på vilka anledningar de skulle kunna tänkas ha för att göra på detta vis. Måhända har du betett dig illa, har någon ofördelaktig egenskap eller kanske ett ogynnsamt utseende?
  2. Ofta finns det någon sorts indikator på att inkorgen är full och måste tömmas. Men om du inte är så särskilt telefonbegåvad kanske du inte upptäcker den, eller så finns den helt enkelt inte. Kolla in mobilens instruktionsbok eller googla!
  3. Vanligast här är att du har för många processer igång samtidigt. Prova att starta om apparaten. Gråt annars ut på ett Internet-forum eller hos mobilens tillverkare.
  4. Här rekommenderas ett besök hos en lämplig doktor eller annan rådgivare. Rör det sig om tumör bör någon sorts operation med stor sannolikhet genomföras.

Sammanfattning

Det bästa sättet att tackla det här problemet är tveklöst att börja ställa sig några frågor. Panikanfallet och vredesmodsattacken kan få komma senare, om de måste komma. I 80 % av fallen fungerar en så enkel lösning som att starta om mobiltelefonen, kanske i kombination med att vänta någon dag. Mobiler lever sina eget liv, har sina egna känslor, och slutar fungera lite när de vill. Det gäller bara att ha tålamod och handskas varsamt med dem, så kanske de vill börja samarbeta igen.

Artikel nedtecknad den 27 september 2011.

Relaterade okunnigheter: Skicka MMS | Skicka SMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha