Kan inte starta datorn

 

Det här är en artikel som ligger mig mycket varmt om hjärtat redan nu, trots att jag bara skrivit ett tjugotal ord. Du behöver hjälp på grund av detta: du kan inte starta datorn. Det här problemet har jag själv tampats med många gånger, och lärt mig att det kan finnas ganska fascinerande lösningar på problemet. I de flesta fall rör det sig emellertid om ren och skär dumhet hos användaren. Flera av de tekniker som presenteras här fungerar också rätt ofta när man vill starta sin datorhögtalare och inte lyckas.

För att kunna bidra med hjälp så kör ”Jag kan inte” samma taktik varje gång. Och den innefattar att först och främst lokalisera problemet. Således passar frågan ”på vilket sätt kan du inte starta datorn?” Av punkterna nedan ska du välja den som passar bäst in på dig och dina besvär.

Kan inte starta datorn? Varför då?

  1. Du kan inte hitta startknappen.
  2. Du kan inte starta datorn eftersom startknappen är placerad så att du inte kan nå den.
  3. Det händer inget när du trycker på startknappen.
  4. Det går inte att trycka in startknappen ordentligt.
  5. Varje gång du försöker så dyker den osynliga miljöångestkraften upp, som med hänsyn för miljön förhindrar dig att trycka på startknappen.

Då har vi förhoppningsvis något rent praktiskt att utgå ifrån. Med stor sannolikhet passar bara en av ovanstående punkter in på dig. Så leta reda på ditt nummer i listan över möjliga fel och lösningar nedan!

Kan inte starta datorn? Har du provat följande?

  1. Det finns många knappar på en dator – både en stationär och en laptop – och det är inte alltid helt solklart vilken knapp som är startknappen. Vanligtvis är startknappen utrustad med ett så kallat ”on”-tecken, som ni kan se på en bild här till höger. För er som har svårt att förstå bilden har ”Jag kan inte” också satt ihop en skriftlig beskrivning: Ett ”on”-tecken består av en icke-komplett cirkel, där bågen högst upp utelämnats till förmån för ett vertikalt streck som löper ner till mitten av cirkeln och i andra änden något över cirkelns hypotetiska toppunkt. Nu har givetvis inte alla datorers startknappar detta tecken – men håll utkik efter en knapp som ofta är hyfsat stor och sitter lite enskilt. Annars leta rätt på första bästa tonåring!
  2. Många som placerar sina datorer upp-och-ner, hängande i taket i ett nät, får detta problem. Ett tips är att använda sig av en lång pinne med en krok, men om taket sitter för högt upp så bör en stege nyttjas. Som sista utväg bör man överväga att placera datorn på en mer lättnåelig plats.
  3. Det här ett besvärligt fenomen som kan komma av att man spillt kaffe i datorn eller tappat den i golvet. Det kan också vara något så banalt som att kontakten inte sitter i, eller att strömmen är av. När det gäller laptops kan lösningen faktiskt både vara att man sätter i strömkabeln, och att man drar ur strömkabeln! Det senare låter udda, men orsakar tydligen någon sorts återställning, och har löst problemet för mig en gång. Annars – kontakta din försäljare! Eller din drulleförsäkring.
  4. Har du spillt sylt över startknappen? Man kan inte starta datorn då. Startknappen klippar ihop sig och går inte att rubba. Andra bovar kan vara damm, kladd, matrester, rost, och ålderdom.
  5. Som miljökämpe kan du tänka på att mycket av det som är kopplat till datorn faktiskt främjar naturen. Mer frekvent användande av datortjänster minskar exempelvis pappersförbrukning, och många av Facebook-gruppernas miljökampanjer är riktigt absorberande!

I ovanstående punkter täcks de flesta möjliga problem in. Kontakta sidan om du fortfarande behöver hjälp, och lyckas sno med jobbdatorn hem en gång till! Och när du ändå är i farten med att bilda dig – varför inte lära sig lite om filändelser? Eller om webbhotell, med hjälp av www.webbhotell4u.se?

”Kan inte starta datorn” nedtecknades den 28 september 2011.

Relaterade okunnigheter: Logga in | Skicka SMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha