Kan inte skicka SMS

 

Artiklarna här på Jag kan inte ämnar också behandla rent praktiska saker som just det att skicka SMS. Du kan inte skicka SMS – det är därför du är här. Du hoppas på att hitta något sorts orakel som kommer lösa SMS-problemet på just din telefon. Om så är fallet har du givetvis kommit alldeles fel (frågan är om du kan komma rätt!) men det finns vissa åtgärder som man bör vidta när SMS-problemen uppenbarar sig. Dessa kommer du att hitta längre ner på sidan, men möjligen kan du få mer hjälp om du tar dig igenom hela artikeln.

Ett bra sätt att börja tackla problemet är att ställa sig frågan ”på vilket sätt kan jag inte skicka sms?” Det finns nämligen en rad möjligheter:

Kan inte skicka SMS? Vad av följande stämmer?

 1. Du kan inte skicka SMS för att det visas ett felmeddelande varje gång du försöker (i stil med ”Meddelandet skickades inte”).
 2. Du kan inte skicka SMS för att din mobil ljuger. Den säger att den har skickat, men ingen får dina meddelanden.
 3. Du kan inte skicka SMS för att mobilen stänger av sig när du trycker på ”skicka”.
 4. Du kan inte skicka SMS för att du inte hittar ”skicka”-knappen.

Jag förbehåller mig dock rätten att misstänka att alternativ 4 inte gäller i det här fallet. Därtill har jag inga tips för dig med detta problem. Kanske höra med någon yngre förmåga om någon sådan finns att hitta i hemmet? Eller byta glasögon? Eller bilda klubben ”Vi som inte kan hitta ”skicka”-knappen på mobilen på Facebook” så behöver du …visserligen fortfarande gråta ensam, men det kanske känns skönt att du inte måste bära på det ensam längre!

Nog om det. Om du till varje pris inte kan få iväg ett SMS så är anledningarna troligtvis en av följande:

 1. Mobilen har ett tillverkningsfel. Trolighet – 2 %
 2. Mobilens prestanda har försvagats av många simultana processer, eller av simultant användande av andra ”signalerande” tjänster. Trolighet – 35 %
 3. Mobilen har någon sorts bugg som kan lösas manuellt på något sorts sätt. Trolighet – 60 %
 4. Övriga anledningar – 3 %

Så vad tar man sig till för att tackla problemet? Lyckligtvis finns det ”första hjälpen” för steg 1-4 ovan.

Kan inte skicka SMS? – Första hjälpen:

 1. Mobilen har troligen ett tillverkningsfel om SMS-skickandet går åt skogen från början. Lösningen: kontakta tillverkaren och be dem laga eller skicka en ny mobil!
 2. Om mobilen plötsligt märkligt nog inte kan skicka några SMS fungerar det ofta att starta om den. Och fungerar inte det så kan man starta om den igen, svära en stund, vara arg på alla runt omkring, och sedan starta om den igen. Påfallande ofta är det en utmärkt, väl fungerande lösning. Försök bara att inte skaffa dig några ovänner på kuppen!
 3. Om det rör sig om någon sorts bugg som går att lösa manuellt så har andra användare haft problemet före dig och försökt att lösa det. Då passar det med en ”specifik-Googling”. Se instruktion nedan!
 4. Övriga anledningar innefattar exempelvis att man har tappat mobilen i golvet och att ingenting riktigt fungerar med den. Då rekommenderas en check med drulleförsäkringen, och ett snabbt införskaffande av en ny mobil. Det innefattar också att mobildjävulen har infiltrerat och trixat med din SMS-funktion. Då rekommenderas en mobilexorcist.

Vad är en specifik-Googling?

En ”specifik-Googling” är en sökfras för Google Sök som gör att du har stor chans att hitta svar på din fråga. Motsatsen till specifik-Googling är idiot-Googling.

Exempel på idiot-Googlingar för dig som vill ta reda på varför du inte kan skicka SMS med din HTC Wildfire:

”Kan inte skicka SMS”

”Min HTC skickar inte iväg några SMS har provat allt starta om kontakta kundtjänst vad ska jag göra??!!”

En specifik-Googling fokuserar på nyckelord, och tar bort alla överflödiga ord som ”vad”, ”göra”, ”min” och ”om”. Exempel:

”kan inte skicka SMS ’HTC Wildfire’”

”SMS skickas inte ’HTC Wildfire’”

Sammanfattning:

Givetvis har du inte fått några svar här. Men det är troligtvis för att din Google-sökfras var idiotisk. Kom inte och skyll på mig! Vill du lösa problemet måste du vara lite taktisk. Det kan vara en helt smärtfri process att få tillbaka sin älskade SMS-funktion.

Artikel nedtecknad den 22 september 2011.

Relaterade okunnigheter: Ta emot SMS | Skicka MMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha