Kan inte rulla tungan

 

Jaså du kan inte rulla tungan? Är du en av samhället utstött stackare som inte kan forma tungan till en liten slemcylinder? Kan du inte delta när alla dina vänner träffas för att ägna sig åt detta ädla förehavande? Då har du hittat rätt text!

Men hoppet är ute för dig.

Man kan inte lära sig att rulla tungan, ty förmågan är genetisk. Saknar man förmågan, så saknar man förmågan. Ca 30 % av världens befolkning har helt enkelt inte de biologiska förutsättningarna. I denna minoritet finner jag också mig själv. Och alla andra i min familj kan. Min far var nästan lite upprörd när han insåg att jag saknade denna grundläggande kompetens, och ville att jag skulle träna upp förmågan. Tyvärr är det icke möjligt.

När man inte kan rulla tungan så måste man således hitta sätt att bearbeta sorgen. Tänk på följande!

1. Det är du som är cool! - Det går att vända på resonemanget och säga att ”mest speciell vinner”. Man har större anledning att skryta om man inte kan rulla tungan än om man kan – man är ju mer speciell! Detta fungerar dock sämre i andra sammanhang. Gruppen ”icke simkunniga människor” lever exempelvis också i minoritet (i Sverige, åtminstone), men är inte coola.

2. Vad i hela friden ska man med tungrullning till? – Många menar att det är ovärderligt att kunna rulla tungan. Man kan bland annat stoppa en ärta i tungrullen och sedan hålla den kvar utan problem. Kan man inte rulla tungan så är det ett väldigt sjå att hålla ärtan på plats. Till er som våndas över detta – tänk på att ärtorna alltid är godast om man sväljer dem direkt.

3. Tungrullning gör en inte snyggare - Tungrullning kan ses som en symbol för människans eviga dumhet. Man ser ju faktiskt ytterst blåst ut. ”Höhö, se vad jag och 5 miljarder andra människor kan göra, höhö!”

4. Tänk på att du ändå inte är ensam … – Se dig omkring. I varje riktning kommer du så småningom att stöta på en människa som inte kan rulla tungan. Kanske kan du rentav hitta någon i din bekantskapskrets som du kan träffa och gråta ut med?

 ”Kan inte rulla tungan” publicerades den 20 januari 2012.

Relaterade okunnigheter: Prata | Vissla.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha