Kan inte öppna en barnsäker kork

 

Aldrig känner man sig så misslyckad som när man inte lyckas öppna en barnsäker kork. Själv har jag i många år tvingats inse att vissa av dessa små finurliga säkerhetsanordningar är lika Oliversäkra som de är barnsäkra. Jag talar inte bara om korkar, utan om så gott som allting som välsignats med den där lilla finurligheten. Vid vissa tillfällen har jag funderat på om det faktiskt finns en viss poäng med att jag ofta överlistas av dessa anordningar – att det kanske helt enkelt inte är meningen att Oliver, 20 ska använda tändvätska eller handkas med reseadaptrar, men jag försöker se på saken från en mindre tragisk synvinkel.

Vissa människor saknar helt enkelt den fundamentala intelligens som krävs för att direkt se hur man ska överlista en barnsäker anordning. Jag tror däremot att följande tips är värda att ta vara på. Dessa har jag plockat fram genom att se till de fåtal gånger då jag faktiskt lyckats underkuva de barnsäkra anordningarnas djupaste mysterier.

1. Drabbas inte av panik.

– Det är inte ovanligt att känslorna tar över och att det svartnar till för ögonen när man tacklas av det sinnesstillestånd som bara en barnsäker kork kan frambringa. Försök att hålla förtvivlan tillbaka! Det blir så mycket lättare att gå vidare då.

2. Låtsas ”komma på” någonting.

– De gånger jag har ombetts att öppna något med barnsäker kork eller få något utrustat med barnsäker funktion att fungera, och inte lyckats direkt, så har jag brukat låtsas ”komma på” eller ”komma ihåg” någonting. Står man för länge och fumlar så kommer man snart bli påkommen, och för evigt förlora sin stolthet, så på något sätt så måste man köpa sig tid. Att låtsas ”komma på” någonting innebär att man plötsligt rycker till och gör en ”åh nej, jag har ju glömt…”-grimas, varpå man småspringer till något lämpligt ställe där man inte syns, utan att förklara för närvarande vad som just slagit en. Ta dock några sekunder och tänk igenom vart du springer. Tricket gör till exempel mycket begränsad succé om flyktvägen innebär att du måste öppna en svår, barnsäker grind. Allra bäst fungerar detta trick om du på något sätt kan få med dig det objekt du måste överlista till det säkra stället. Detta fungerar lysande bra för barnsäkra flaskor och burkar, och mindre bra om du ombetts att hämta något ur den barnsäkra kökslådan.

3. Försök att faktiskt tänka lite

Det här steget får jag alltid underkänt på själv, men det är oändligt viktigt. Det första du bör göra är att tänka dig att du är i ett litet barns små skor. Hur skulle du försöka öppna korken/lösa problemet? Gör sedan en lista i huvudet på alla sätt du kan tänka dig som bara innebär en liten förändring i metoden, men som är tillräcklig för att ett barn ska överlistas. Måste du kanske trycka på locket samtidigt som du skruvar? Måste du klämma åt det? Måste du lyfta upp det samtidigt? Måste du säga ”Sesam, öppna dig”?

4. Går det ändå inte? Försök prata med någon om det!

Att inte kunna öppna barnsäkra korkar sätter sig verkligen på psyket. Det är då det gäller att söka upp någon man känner att man tycker om och kan lita på, och tala ut. Vid dessa tillfällen kan det vara svårt att hålla tårarna tillbaka, men du kommer i framtiden alltid att kunna leva på att någon delar dina bekymmer och förstår dig. Tänk på att denna oförmåga inte gör dig till en sämre människa. Du är bara lite mindre lyckosam än de flesta andra!

Om du inte känner någon som du vill öppna dig för så är du välkommen att prata barnsäker kork med mig. Jag är mer än villig att lyssna! Kontakta sidan så svarar jag så fort jag får chansen!

”Kan inte öppna en barnsäker kork” nedtecknades den 15 januari 2012.

Relaterade okunnigheter: Sova | Tjäna pengar.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha