Kan inte logga in

 

En av de vanligaste internetförbannelserna hör ihop med att logga in på en hemsida någonstans. Dessutom har inloggningssystem en fascinerande förmåga att vara väldigt otydliga när det handlar om vad som faktiskt gick fel. Kanske får du meddelandet ”Kan inte logga in” och ingenting mer. Kanske står det ”Något gick fel!” Kanske står det ”Ojdå!” och kanske står det att du angav fel lösenord när det i själva verket var användarnamnet du hade fel på.

Det finns 150 sätt att misslyckas att logga in på. För att jag här på Jag kan inte ska kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt är det bra om du först kan peka ut exakt vad som är fel. Välj mellan följande besvärligheter!

Kan inte logga in? Varför?

1. Jag får ett felmeddelande där det står att antingen användarnamnet eller lösenordet är felaktigt, trots att jag VET att så inte är fallet.

2. Jag får ett felmeddelande där det står att antingen användarnamnet eller lösenordet är felaktigt, och… så kan det nog vara också.

3. Jag gör allting rätt men kommer in på en felsida.

4. När jag klickar på ”logga in” så händer det ingenting.

5. När jag klickar på ”logga in” så kollapsar datorn.

6. Det handlar om att logga in på en porrsida, och frun lyckas alltid komma in i rummet precis när jag ska logga in!

Har du hittat punkten som gäller för dig? Hitta då samma punkt nedan för bästa möjliga lösning!

Kan inte logga in? Prova följande!

1. Bara till den här punkten finns det fyra tusen svar. För det första är ett vanligt problem att vi tror att vi är lysande bra på att bli medlemmar på nya sidor så vi genomför registreringsprocessen på nolltid. Här är det lätt att misslyckas med små detaljer, som att få lösenordet rätt. Tips – använd inte ”cut-and-paste” för rutan ”ange lösenordet igen”! Rutan fyller liksom inte någon funktion då. Vidare är det passande att kolla efter små detaljer i bekräftelsemailet. Inte sällan försöker man bli medlem på sidor som ägnar några dagar åt granskning, innan ens inloggningsuppgifter faktiskt börjat fungera. Många, många gånger har jag själv gruffat och svurit för att jag missat denna detalj och trott att mitt konto aktiverats direkt efter att jag klickat på länken i bekräftelsemailet. Vidare ska man givetvis tänka om tolv extra gånger om det verkligen var just det lösenordet man angav! Sista utvägen – klicka på ”Glömt lösenord”. Det är pinigt, jag vet, men det löser problem!

2. Om du kan – gå igenom hela hjärnbanken av användarnamn- och lösenordskombinationer. Om det skulle ta alldeles för lång tid – klicka bara på ”Glömt lösenord”. Och tänk ut en smart funktion för att komma ihåg lösenordet till nästa gång. Kanske ha ett och samma lösenord för alla sidor där du inte förvarar känslig, personlig information, såsom dina personliga mailadresser, Twitter, din blogg, din MySpace, din Viktklubb Online eller Facebook?

3. Då har sidan valt att vara på dåligt humör. Försök igen om två minuter och lägg patiens under tiden!

4. Här har antingen datorn hängt sig, eller så har sidan inte laddat klart. Ett tredje alternativ är att ditt internet har dött, ett fjärde att sidan i fråga dött. Ett femte alternativ är att du har dött.

5. Här finns det två alternativ. Antingen har du loggat in på en SUPERVIRUSSIDA som avbeväpnar din dator och alla dess funktioner och levererar en dödlig stöt på nolltid (mindre troligt), eller så har batteriet till din laptop tagit slut/kontakten till din stationära dator dragits ut (mer troligt). Om det första är sant rekommenderas en datorverkstad och en psykoterapeut.

6. Detta är inga ständiga sammanträffanden – det är dygdens ängel som gång på gång dyker upp för att rena din själ. Snuskhummer!*

Hoppas detta löser dina inloggningsproblem! Om inte så meddela sidan via kontaktformuläret att den här artikeln inte varit till någon hjälp. Jag kommer då skapa en personlig svarssida bara för dig inom några dagar. Inloggningsuppgifter kommer med mail!

”Kan inte logga in” nedtecknades den 17 februari 2012.

* Kanske känns det lite roligare att se på porr än att hålla på och vara dygdig hela tiden. Då måste du få dygdens ängel att tappa intresset för din själ. En bra teknik är att bära mössa i kyrkan. En annan väl fungerande är att lämna frun.

Relaterade okunnigheter: Starta datorn | Skicka MMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha