Kan inte kyssas

 

”Jag vill inte vara med dig, för du kan inte kyssas. Du kan verkligen inte kyssas, och det gör mig helt ointresserad. Jag vill heller inte vara din vän längre.”

Att sådana fraser yttras är extremt sällsynt. Ändå så går många runt och lider, varje dag, av de inte tror sig kunna kyssas. De som har de största besvären är vanligen de som inte har haft många förhållanden, eller kanske inget alls. De som har de näst största problem är de som vanligen har varit lite för länge i ett. Men då ska man minnas att kyssandet är en bisak i kärlekens värld.

Att säga att alla inte kan kyssas är egentligen att säga något felaktigt. Det finns inga universella definitioner av vad en ”tillräckligt bra” kyss är, men man kan helt klart säga att det finns ganska klara uppfattningar om hur en kyss ska utföras. Man kan således lätt som en plätt få stämpeln ”dålig kyssare” bara genom att ha en litet egen uppfattning av hur en kyss ska utföras, alternativt genom att ha fel på munmotoriken, eller att munmotoriken helt enkelt inte fungerar som den brukar i händelsernas mitt.

Som vanligt på ”Jag kan inte” ska vi börja med att hitta problemet, ty det kan finnas olika anledningar till varför man anser sig inte kunna kyssas.

Så du kan inte kyssas? Varför då?

  1. Själva huvudmotoriken blir fel. Huvudena knockar i varandra, och tänderna hamnar i partnerns läpp. Allt är förstört och förbi innan vi ens har läppkontakt.
  2. Jag vågar inte göra det ordentligt. Är rädd att det blir dregligt och avtändande om jag exempelvis använder tungan för mycket.
  3. Jag råkar alltid använda tungan för mycket. Min partner liksom kvävs.
  4. Jag har en munåkomma som gör att jag inte kan öppna munnen. Jag äter bara soppa. Genom sugrör.

Har du lokaliserat ditt problem? Är det nummer fyra så får du emellertid leta rätt på en annan hjälpguide. Jag är ingen doktor, men tycker synd om dig. Jag ska nog se till att göra lite research inför en ”kan inte öppna munnen”-artikel. I vilket fall så är det nu dags för det lilla hjälpavsnittet där du börjar med att hitta punkten med samma siffra som ditt problem ovan hade:

Kan inte kyssas? Har du provat detta?

  1. Vid en kyss, och särskilt vid en första kyss, närmar man sig alltid sin partner långsamt. Lite blyghet är naturligt och till och med välkommet. Vid en kyss vrider man huvudet lite försiktigt åt det håll som partnern inte vänder sitt huvud åt. Gör man fel här blir det knas. Vidare ska man tänka på att inte öppna munnen för tidigt eftersom det ökar risken för tandrelaterade olyckor, och kan ge partnern intrycket av att han eller hon är i färd med att kyssa en fisk. Ledorden är ”lugnhet” och ”sans”.
  2. Många hakar upp sig på tungan och hur man gör med den. Detta är inte helt befogat, ty i en riktigt kärleksfull kyss är tungan inte mer än ett busfrö. En liten ”up to no good” som retstickigt kommer fram lite då och då. Att ”gå in för en kyss” är således inte att leka krakel spektakel med tungan utan kanske att nafsa lite mer intensivt med läpparna och kanske försöka le lite försiktigt mellan munrörelserna. Detta är mindre vettigt vad själva kyssen beträffar, men skapar ett lugn som gör resten av proceduren enklare och mer självgående.
  3. Innan man ska börja ”french kiss”-kyssas intensivt bör man, enligt min ringa mening, vara ganska långt gången i intimitetens händelseförlopp. Se tipsen under punkt 2, och tänk på att kyssande, liksom sång och fotbollsspelande, kräver sin lilla uppvärmning.

Författarens trovärdighet

Jag förberedde den här artikeln genom att anlita min sambo. Helt och hållet i akademiskt syfte förstås. För att öka artikelns trovärdighet var vi naturligtvis också tvungna att skaffa belägg på att det ”mindre bra” faktiskt är ”mindre bra”, men jag vill meddela att ingen att ådragit sig några allvarliga skador under dessa experiment. Min sambos läpp ser vid det här laget ut att faktiskt vilja läka helt på egen hand.

Nu när du mer eller mindre är kyssexpert är det bara att återgå till att jaga dejter för fullt. Som bekant är framgångsrikt dejtande ingenting som bara händer av en lycklig slump, utan genom att vara tillräckligt aktiv på dejtingsidor. Att försöka sig på att exempelvis hitta den perfekta dejten på krogen är både förlegat, ineffektivt och ansträngande. Dessutom, om man på förhand fått se en bild på sin dejt, så kan man arbeta fram lämpliga munformationer i förväg, och undvika pinsamma kyssmissar.

”Kan inte kyssas” nedtecknades den 26 november 2011.

Relaterade okunnigheter: Rulla tungan | Skicka SMS.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha