Kan inte gå

 

Den här artikeln är en del av en liten artikelserie som jag skrivit under 2012. Den heter ”Kan inte ta mig från ett stället till ett annat” och innefattar också Kan inte cykla och Kan inte köra bil. Kommande veckor ska vi se om jag lyckas få upp någon artikel om okunnigheten att åka kälke – lite av en drömartikel för mig. Men för stunden, låt oss fokusera på Kan inte gå.

Den första anledningen till att jag ville skriva just den här artikeln var att det fanns en efterfrågan. Själva frasen ”Kan inte gå” är en sökfras som en del faktiskt googlar på. Man vill förstås direkt börja teoretisera om varför så är fallet. Hoppas dessa stackare få någon onlinehjälp med sitt brutna ben eller sin lama kropp? Kanske vill de egentligen skriva ”kan inte gå ner i vikt” men blir så andfådda halvvägs av de extra kilona så att de inte förmår få till hela frasen. Troligast är dock att det är jag som missförstår statistiken, men nu när jag har babblat i 173 ord så är det meningslöst att vända om.

Det är i alla fall ingen icke-existerande okunnighet vi talar om! Så låt oss tackla problemet på det traditionella sättet. Varför kan du inte gå?

Kan inte gå? Varför då?

körkort

1. Du lider av en sådan övervikt, så att det bara säger KLUNS! när du försöker ta ett steg.

2. Dina fötter är så konstigt konstruerade så att de liksom inte riktigt håller uppe resten av kroppen.

3. Du är rullstolsbunden.

4. Du är bunden, vid ett träd.

5. Du har brutit, amputerat eller tappat bort ett eller flera ben.

6. Du fick aldrig lära dig gå när du var liten.

Så, har du hittat den punkt som passar bäst in på dig? Ibland gäller flera punkter. Man kan exempelvis lida av övervikt, vara bunden vid ett träd, och ha ett eller flera amputerade ben samtidigt. Om så är fallet så måste du läsa potentiella lösningar vid flera punkter nedan! Annars, välj bara rätt siffra!

Kan inte gå? Har du testat det här?

1. Det här problemet går hand i hand med oförmågan att sluta äta. Det är ett stort problem som man inte löser över en kaffepaus (särskilt inte om man tar en gräddbakelse till). Men tänk på att det inte finns någon som säger att du måste gå utan hjälp. Skaffa en käpp eller två eller ett par kryckor och ha tålamod. Rätt teknik finns alltid där. Jag saknade själv alltid de fysiologiska förutsättningarna för att nå mina fötter i den där stretchningsövningen när man böjer överkroppen rakt framåt och nedåt, men så när jag böjde på knäna så gick det mycket lättare. Vilket är ditt fusk?

2. Prova att inte gå på det konventionella sättet! Dansa lite istället, eller hjula fram! Huvudsaken är ju att du tar dig från A till B, eller hur?

3. Försök att inte vara så fixerad vid din oförmåga att gå. Vissa tvingas ju ha kryckor för att gå. Du behöver en rullstol för att gå. Det är inte riktigt så att du inte kan gå, eller hur? Du behöver bara lite extra assistans!

4. Här är det smartaste sättet att verkligen gå in för att sluta vara bunden. Är du någonstans mitt ute i skogen och verkligen inte kan ta dig loss själv så rekommenderar jag Kulning för att kalla på hjälp. Är du mitt i trädgården med en fällkniv i bakfickan kan kulning nog bli alldeles för starkt. Då får man hitta på en alternativ lösning.

5. Om du brutit benet/benen, använd rullstol eller kryckor tills benet är bra igen. Om du amputerat benet/benen, använd rullstol eller kryckor tills du fått träben eller metallben som ersättning. Om du tappat bort benet/benen kan du ju alltid använda dig av teknikerna som presenteras i artikeln Kan inte hitta nycklarna.

6. Gå till en gåskola! Eller förresten, ta bussen dit.

Nyckeln till att handskas med denna okunnighet tror jag är att inte vara så gnällig. Satsa på att se möjligheterna att göra det bästa av varje situation istället!

”Kan inte gå” publicerades den 8 mars 2012.

Relaterade okunnigheter: Cykla | Sitta still.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha