Kan inte äta

 

Det finns en artikel här på ”Jag kan inte” vid namn Kan inte sluta äta. Jag tyckte därför det kändes mycket passande att tackla ett ämne som är så gott som det motsatta. ”Kan inte börja äta” lät emellertid inte klokt efter att jag sugit på det ett tag. Jag spottade ut det, och fann sedermera ”Kan inte äta” betydligt mer mintigt syrlig.

Att skriva en artikel om okunnigheten att äta utan någon som helst doktorstitel eller dietistexpertis är förstås en skymf mot alla de som verkligen lider av detta problem. Å andra sidan faller redan ganska många artiklar på sidan under skymfkategorin, och det börjar kännas lite jobbigt att be om ursäkt varje gång. Istället kan jag meddela att det från vissa vinklar ser ut som att jag själv lider av ätstörningar, och när jag serveras en Vanilla Cupcake klarar jag bara av att äta hälften.

Det är lika bra att skippa struntpratet och gå direkt på problemet. Att inte kunna äta är ett problem efter som uteblivet matintag har följande följder:

1. Du får inte uppleva ett sammelsurium av de ljuvligaste av smaker dansa kring smaklökarna likt älvor i en lummig skogsglänta.

2. Du dör.

Den andra punkten har visserligen den angenäma följden att den (troligtvis) raderar ut ens ätbehov, så att okunnandet inte har samma betydelse längre. Men vi ska ändå se dessa konsekvenser som huvudsakligen negativa. Nästa logiska steg är att sätta fingret på problemet, och lista ut exakt vad som är fel:

Kan inte äta? Hur kommer det sig?

1. Jag är aldrig sugen, och när jag väl lyckas trycka ner lite i strupen så kommer den snart upp igen.

2. Jag är livrädd för att maten ska vara smittad med bakterier.

3. Mat är inte gott.

4. Det finns ingen mat.

5. Min mun är på ett eller annat sätt icke-fungerande.

6. Jag har glömt att ta ur min bettskena.

Det borde vara så gott som heltäckande. Nu är det dags för tipsen, som i vanlig ordning är uppradade efter samma genialiska numeriska system som ovan (hittade du ditt problem efter punkt 1 hittar du också din lösning efter punkt 1 nedan). Dessa förslag är väl genomtänkta och flera källor har konsulterats (min sambo, min gosepanda och mitt samvete).

Kan inte äta? Har du testat följande?

1. Det här kan bero på två saker. Antingen är du en sådan som inte sätter fingret på problemet utan istället i halsen, eller så är du en sådan som är magsjuk. Om du sätter fingret i halsen bör du antingen uppsöka en doktor, eller skära av fingrarna. Statistik visar nämligen att du har större chans att överleva utan fingrar än utan mat. Om du är magsjuk så bör du närma dig problemet på ett mer taktiskt maner, vilket innefattar att man börjar med att unna sig en drink bestående av en liter kokt vatten, en halv tesked salt, och sex teskedar socker. Det är inte gott, men ta lite pressad citron och smaksätt med. Citronen gör det visserligen inte särskilt mycket godare, men själva processen att pressa citronen är bra träning och fungerar bra som metafor för vad som händer med din kropp när du är magsjuk om du inte försöker ge den extra vätska. När du tror att du kommer att få behålla mer mat så kan du börja småäta lite vitt bröd och smutta på lite te. Att undvika: grönsaker, kaffe och biffstek.

2. Det behöver du inte vara! Förlika dig istället med att den är det, och tänk på att du själv är som en vandrande bakteriebomb. Möjligen inte om du precis har duschat och därefter bara färdats genom luften.

3. Och jobbet suger, och städningen är astråkig, och att ta sprutor är det hemskaste som finns. De matkräsna bör helt enkelt begripa att livet har sina plågostunder. Vissa saker måste man göra trots att man inte vill. Är matstunden en plågostund för dig? So what! Själv avskyr jag att göra rent tvättmaskinen från kladd som samlats i springorna men jag gör det ändå!

4. Här har du två alternativ. Det första är en win-lose situation, och innebär att du går och köper mat. Då kommer du kunna äta, men kommer samtidigt att bli fattigare. Det andra är än win-win situation och passar dig som inga pengar har. Den innebär att du går och stjäl mat. Då kommer du kunna äta utan att förlora några pengar, och blir du tillfångatagen och hamnar i fängelse så betalar staten för dina måltider under hela den period du sitter inne!

5. Kanske har du råkat ut för en olycka så att du helt enkelt inte kan öppna munnen, alternativt att du inte alls har den kvar. Här krävs läkare och något sorts slangsystem, men eftersom jag är så rädd för slangar som går genom kroppen så måste jag sluta skriva nu innan jag svimmar. Googla istället.

6. Inga lösningar hittades. Eventuellt skulle det kanske fungera att skära maten i så små bitar så att den inte behöver tuggas, och sedan skövla in den rakt i strupen?

Det är min stora förhoppning att denna artikel hjälpt dig att komma till korta med dina ätproblem! Om inte, kontakta sidan och framför dina klagomål till mig personligen! Vi kan träffas över en lunch någon gång och diskutera ärendet. Jag vet ett bra ställe där man får gratis brownie till efterrätt.

”Kan inte äta” publicerades den 4 mars 2012.

Relaterade okunnigheter: Gå upp i vikt | Grädda pannkakor.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha