Att förvandla begränsningar till utmaningar

 

Det finns ett känt citat som lyder ”ju större utmaningar, desto större ära i att övervinna dem” och enligt min egen filosofi ligger det mycket i det. Att hela tiden sträva efter svåra hinder, känslan av att lyckas samt känslan av att utvecklas är något naturligt i människans beteende. Utan det skulle vi aldrig kunna komma till den punkt vi idag befinner oss vid, och att kunna förbättra sin egen karaktär samt personlighet enbart genom handlingskraft är något alla klarar av men som få tyvärr tar tillvara på. Vad handlar det egentligen om när man pratar om personlig utveckling? För mig själv är det förknippat med vissa saker, medan det för dig kan vara associerat med något helt annorlunda. Beroende på vem man frågar så väljer vi alla olika sätt att utmana oss på. Karriär, träning eller studier – vart utvecklingen och avanceringen sker är av föga betydelse då det oavsett följer samma mönster.

När jag skriver detta under tiden som decembersolen går ner redan på eftermiddagen så tillåter jag fantasin få utlopp för sina åsikter. Trots brist på planering i vart detta ska leda så beslutar jag mig ändå att ha någon slags röd tråd genom ämnet. För hur utmanar man egentligen sig själv? Frågan är ganska enkel samtidigt som det utan problem går att ge ett sammanfattande och bra svar. Innan vi gör det så ska vi dock gräva lite djupare i frågan, och åtminstone försöka inbringa lite konkret klarhet i personlig utveckling. Det är inte alla som vet vilken väg vi ska gå i livet, vilka mål vi ska ha för det nya året eller vilka områden man kan förbättra i vardagen. Alla kan vi behöva en liten push.

Att utmana sig själv handlar enligt mig egentligen om en sak; Viljan att förbättras. Alla kan mer än de tror, och om man bara tillåter sig själv att fokusera på det man kan påverka istället för de saker som man inte kan påverka, ja då så släpper också prestationsångesten. Du som läser detta kanske drar paralleller till en jobbsituation, en vision eller att övervinna en rädsla. Vissa utav oss vill kunna få modet att åka jorden runt själv, medan andra bara vill kunna få modet och självsäkerheten i att säga hej till den söta grannen i trapphuset. Några andra behöver få disciplinen att läsa igenom travar av böcker inför ett jobbigt prov eller en tenta. Inte fullt olikt situationen i den kända musikalen ”Trollkarlen från Oz”, så har vi alla olika förbättringsområden och förutsättningar.

En resa på tusen mil börjar med ett första fotsteg, men att ta det första steget är också det viktiga. Om du ska utvecklas så måste du börja någonstans, och bara genom viljan att lyckas med någonting lite bättre än vad du gjorde under gårdagen leder till stora framsteg. Helt plötsligt så märker man hur de initiala utmaningarna är en bagatell när man tänker tillbaka, och man kan ge sig ann nästa utan problem. Så mitt råd till dig är, förvandla dagens begräsningar till morgondagens utmaningar och du kommer gå långt. Låt handlingskraften styra och kom ihåg att varje minut är bättre än ingen minut alls. Börja utmana dig själv helt enkelt, för det är just det som livet handlar om.

 Skriv en kommentar

* (t.ex. Enok Snutenhjälm)

* (t.ex. "enok.snutenhjalm@gmail.com")

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2015 Jag kan inte Suffusion theme by Sayontan Sinha